Een huldebetoon aan mijn vader. Pieter Van Kerckhoven

Voorwoord door Ere-rector Dillemans.

Hierbij mag ik een persoonlijk eerbetoon brengen aan Godfried Van Kerckhoven, die velen, waaronder ik, al een hele tijd missen. 

Godfried was een van mijn “goedste” vrienden, al van in onze studententijd, die ons samenbracht in het fameuze ‘de Spoelbergh’-gebouw, tussen onze (de universiteit) Naamsestraat en hun (de studenten) Oude Markt. 

Zijn bekenden noemden hem “Frie” (De weglating van ‘God’ was geen inhoudelijke intentie, zeker niet bij mij, en zeker niet bij … hem). En hij had veel bekenden, in familie en bij zijn vele vrienden. 

Zijn beroepsintentie was het notariaat en dat heeft hij gedurende zowat 40 jaar, van 1959 tot 1998, succesvol uitgebouwd (meer dan veertigduizend akten!) in Aarschot, als jongste notaris van België en de eerste Nederlandstalige notaris van het arrondissement Leuven. 

Wij kenden hem en zullen ons hem blijven herinneren als een milde man, bescheiden, wijs, sociaal, respectvol en menselijk voor iedereen, niet alleen voor zijn cliënten. Hij was een gewiekste bemiddelaar, ten goede voor elk. Zo heeft hij veel familiale en andere branden geblust en er werd in zijn brede regio intens op hem beroep gedaan voor functies en opdrachten in vele verenigingen en maatschappelijke initiatieven. Hij was een uitgesproken groepsmens met een vrijgevig hart. Hij had goede relaties met zijn collega’s in het Leuvense en nog een heel stuk daarbuiten. Hij was een uitgesproken familienotaris, die geduldig, berekend maar gepast, goede raad gaf en kundig begeleidde in moeilijke regelingen en processen. 

En hij zette zich in voor zijn familie, was fier op zijn kinderen en kleinkinderen, die het goed deden en nog doen. Zijn mooie Mia, met wie hij huwde in ’62, heeft hem toegewijd bijgestaan tot zijn laatste dag.

Roger Baron Dillemans Ere-rector van de Katholieke Universiteit Leuven.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_4129-1024x861.jpg

Mia Van Kerckhoven Jamar en professor Roger DillemansElisabethlaan, 15 Aarschot. (foto: 1972)

Inhoud :

Voorwoord.

I. Inleiding.

II. Grootouders.

III. Van Christus tot God.

IV. Martelaar van Aarschot.

V. Ouders.

VI. Broer Paul.

VII. Broer Jos.

VIII. Overleden broertje.

IX. Echtgenoten zijn zo tijdrovend.

X. Studies.

XI. Pro Rege.

XII. Functies.

XIII. Notaris.

XIV. Huwelijk.

XV. Schoonouders.

XVI. Frie en Mia kregen drie kinderen.

XVII. Steenheuvels.

XVIII. Anna en Marcel.

XIX. Lions club Aarschot.

XX. Champtercier.

XXI. Kleinkinderen.

XXII. Het woord van God.

I. INLEIDING.

Op donderdag 14 augustus 1930 wordt Frie in het ouderlijke huis geboren. De avond voordien gaf zijn moeder de vitrines een nieuwe invulling met nieuwste stoffen, om kooplustigen die naar de wekelijkse markt afzakken te laten wegdromen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSCF8276-1024x469.jpg

Clementina kan de dood van haar driejarig zoontje Godfried niet accepteren en besluit haar nieuwste boorling dezelfde naam te geven. De tweede Godfried wordt opgedragen aan Moeder Maria. Zijn ouders leggen de belofte af dat ze hem tot aan zijn eerste communie in het wit en blauw zullen kleden, als smeekbede voor de genade van Maria om het kindje te behouden.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSCF8272-831x1024.jpg

Aimé Godfried kleedt zich tot aan zijn eerste communie in het wit en blauw.