<< XVI Clément en Colette

Bijzonder nieuws voor Godfried Van Kerckhoven (37). De notaris insinueerde op zijn kantoor dat hij en zijn echtgenote Mia (27) hun eerste kindje verwachten.

Ilse Van Kerckhoven

Ilse Van Kerckhoven

Ilse (1973)

Uitglijder

1978, In navolging van haar vader haalt Ilse kattekwaad uit op de Aarschotse markt door al gierend bij het kraam lingerie en corsetten te passen. Tussen twee nabijgelegen marktkraam heeft groottante Josse haar plaats uitgekozen, kan zij, ongemerkt Ilse van dichtbij opnemen. Pieter ziet haar staan en af en toe kruisen hun blikken elkander. Tante Josse brengt verslag uit en de dochter van de Aarschotse notaris wordt veroordeeld tot acht jaar streng internaat.

Ilse

Ilse en Frie

Ilse en Mia

Ilse: dat is heerlijk ontsnappen via de lach

“Een studiegenoot van Ilse, je zusje, vertelde me dat de professor Recht aan de VUB Ilse een vraag stelde: “Mej. Van Kerckhoven … stel dat je later in een mooi groot pand op de Bondgenotenlaan te Leuven je kabinet zal hebben, wat zal je …. (etc)? En Ilse antwoordde prompt: “Wat? 😳ik een groot herenhuis in de Bondgenotenlaan …?? Een frietkot ja!” Waarop de hele zaal studenten begonnen te lachen evenals de professor zodat de les meteen aan z’n einde was ….! De studiegenoot herinnerde Ilse nog heel goed ook omwille van haar dure accessoires!”

Ilse en Pieter in Londen

Het is een vrieskoude zondagnacht 2 februari 1969 als bij volle maan de waterman wordt geboren. Godfried wilt hem Hans noemen, maar Mia wilt een Pieter Van Kerckhoven want dat lijkt op prins Pieter van Vollenhoven. Verschrikt merkt Mia op “De schriel magere lijkt op een gestroopt konijn!” Het wordt een donkere en kille dag zonder zon. De lucht is zwaar bewolkt, met stormachtige windstoten. “Von nun an ging’s bergab.”


Kerstfeest ‘Kabouterhoeve’ Langdorp (1974)

Katrijntje zat in ’t groene gras
en lepelde uit een schotelke
waar zoete pap in was.
Toen kwam de dikke spin,
die viel er midden in.
Katrijntje huilde van verdriet
en riep: die spinnenpap
die lust Katrijntje niet!

Het luguber spinnenpap verhaal bezorgt Pieter voorgoed een degout aan schoolgaan. Pieterke is maar 2,5 jaar wanneer hij met Ilse meegaat naar de papklas van Sancta Maria. In het tweede kleuterklasje verzoekt huishoudster Anna aan de kleuterleidster ongehoorzame Pieter te helpen straffen. Zij trekt het nobelkind zo hard bij de haren tot het tranend de grond niet meer raakt. Mia herinnert zich de laatste kleuterklas: “Pieter moest op prentjes tonen wat mama’s onder andere doen: poetsen, koken, wassen, planten. Hij merkte op: “Ons mama gaat alleen maar winkelen in Brussel, zij doet veel geld op want bij ons steken de schuiven vol geld.” Ik kon het in de kleuterschool komen uitleggen.” – Mia Het was Anna die de kinderen meestal naar school bracht en kwam halen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_4123-1-1024x670.jpg

“Dies ist ein Herbsttag, wie ich keinen sah!

Die Luft ist still, als atmete man kaum,

Und dennoch fallen raschelnd, fern und nah,

Die schönsten Früchte ab von jedem Baum.

O stört sie nicht, die Feier der Natur!

Dies ist die Lese, die sie selber hält,

Denn heute löst sich von den Zweigen nur,

Was vor dem milden Strahl der Sonne fällt.”

gedicht van Friedrich Hebel (1813-1863)

Frie (41) is voor de derde keer vader geworden van zoontje Gert. ‘Zoon Gert en Mia stellen het goed’, zegt Frie op kantoor. Het koppel verwelkomde hun zoontje woensdagmiddag. Zowel zoon, moeder als vader zijn in grootse vorm. En zeer, zeer gelukkig.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSCF2062-2k-851x1024.jpg

Gert (1976)

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Godfried-und-Gert-V.K.jpg

Gert en Godfried (1987)

We betrappen Godfried hier op onversneden geluk! Wat is hij fier op de knappe zoon Gert naast hem en omgekeerd. Mia zorgt voor het decor.

Pieter en schoonzus Joke Peeters

Pieter, Frie, Joke, Gert en Mia

XVIII Steenheuvels >>>