foto 1976, Lien met kleindochtertje Gwendolyn Rutten.

Het is een recept van in de tijd van de molen (begin 20ste eeuw). Een hartelijke maaltijd met eenvoudige ingrediënten die bij het boerenleven horen. Angeline Van Bussel (Lien) is een molenaarsdochter uit Elen (Limburg). Samen met haar echtgenoot Fonny baatte ze jarenlang een slagerij uit in Waterschei. Later volgde ze haar enige dochter naar Aarschot, waar ze nu al meer dan 40 jaar woont. Lien is geboren in 1924 en wordt dus deze zomer 97 jaar.

Benodigdheden: 1 à 2 hardgekookte eitjes per persoon, 2 ajuinen, 50g bloem, 50g boter, 1/2liter karnemelk, peper en zout.

Facultatief: 
1 pekelharing per persoon en voor de kinderen… appelmoes.

Bereiding:
Uien fijnsnipperen  en aanstoven in de boter. Niet laten bruinen, enkel glazig laten worden.
Bloem toevoegen en laten garen, blijven roeren zodat het mengsel niet bruin wordt.
Karnemelk  toevoegen en laten koken voor de gewenste dikte. Kruiden en op smaak brengen met peper en zout
Serveren met gekookte aardappelen.