nodig:
14 kweeperen voor 5 potjes.
sap van 1 citroen
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
geleisuiker
Bereiding:
De kweeperen wassen en afdrogen, steeltjes verwijderen.
De kweeperen in stukken snijden, klokhuis en schil mogen mee aan de kook gebracht.
In een grote kookpot de peren volledig onder water zetten.
Citroensap, kruidnagels en kaneelstokje toevoegen.
Alles zachtjes aan de kook brengen en 3 uur stilletjes laten sudderen.
De peren moeten echt tot moes gekookt zijn.
Boven een kookpot met kaasdoek de ingekookte massa volledig uitknijpen.
Het sap laten inkoken tot 3/4 van de hoeveelheid.
Dan de geleisuiker toevoegen, 1 kg. voor 1 kg. gelei.
Het schuim afscheppen en nog 10 min. laten staan.
Dan in potjes scheppen en meteen het deksel erop zetten en op een koele, donkere plaats bewaren.
Kweepeergelei is zeer goed voor de natuurlijke werking van de darmen. 1 koffielepel per dag doet wonderen.
Smakelijk!
Jan Kerckx