www.hildehermans8.com

Hilde Hermans doet mee aan de ‘kunstwandeling door Aarschot’. De installatie ‘Losse eindjes’ hangt in het vensterraam van Schaluinevest, nr. 6. Van augustus t.e.m. oktober.

“Losse eindjes”

Het werk refereert aan “Kitsungi”; de Japanse manier om gebroken porselein niet weg te gooien maar om het recipiënt liefdevol ineen te plakken en de naden te accentueren met goudverf. Kitsungi gaat over meer dan respect voor gekoesterd porselein. Bij uitbreiding gaat het over het leven zelf. Hoe wij gekwetst worden en littekens oplopen. De letsels niet verdoezelen; maar ze integendeel tonen als eretekens, haast als trofeeën.

Patronen van kledingstukken worden als dragers van grafische motieven, droge naald etsen en stiksels.

Kitsungi verwijst naar kleding hier. Gewaden waarin wij ons hullen, verhullen, of net dragen als statement: “Hier sta ik zoals ik ben, wie ik ben, ten voeten uit, te nemen of te laten”.

En ja, er hangen “losse eindjes” aan de werken. Bij uitbreiding de “Losse Ends”, onze gouden naden “Kitsungi” waarmee we zijn hersteld, zodat we weer, gesterkt, gestrekt en gestreken verder kunnen.

Tekst: Joseé Lehon

Videomaker: Rik Terlyn.

Kunstkoppen is een project dat tot stand kwam als alternatief na het uitstellen van de Kunstroute 2020 en is een samenwerking tussen IGCS en CC Het Gasthuis.

Hilde Hermans nodigde Eline ’t Sant uit als partner, beide Aarschotse kunstenaars en ambassadeurs.

www.ANNA3.be/KRUISBESTUIVING

Hilde Hermans en Eline ’t Sant zullen aanwezig zijn op 12 & 13 september en 7 & 8 november.

Anna3 Antwerpen – Linkeroever