“Tante Lisa vertelde mij dat de kookkunst haar was doorgespeeld door de kabouters – trollen die in de rotsen van de Doornberg leefden.”- Pieter. Lisa was moeder van 5 kinderen en 10 kleinkinderen. Haar zoon Paul is zaakvoerder van het gastronomische restaurant ‘De Cuylhoeve’ in Geel. Al de Aarschotse kinderen noemden haar ‘tante Lisa’.

De ouders van Lisa hadden 12 kinderen en waren kaarsenfabrikant in de Statiestraat. Prachtig versierde Paas-en 1 mei kaarsen waren de specialiteit van de firma Colin. Lisa bate een damesmode winkel uit in de Th. De Beckerstraat ‘Mic boutique’ genaamd. Lisa was leidster bij het Aarschots Jeugdkoor o.l.v. E.H. Frans Breugelmans. Zij zorgde voor de uniformen: grijze flanellen broek, wit hemd en donkerblauwe debardeur. Tijdens de jaarlijkse zangkampen naar Oostenrijk zorgde Lisa voor een uitstekende keuken. Voor ontelbare eetdagen georganiseerd door liefdadigheidsinstellingen stond tante Lisa paraat in de keuken.

Hazelnoottaart:

ingrediënten:

  • 6 eieren
  • 250g suiker
  • 6 eetlepels lauw water
  • 125g gemalen hazelnoten
  • 100g gewone bloem
  • 2 dikke soeplepels maïzena
  • pakje bakpoeder
  • snuifje zout

bereiding:

eideel + suiker in kom mixen (eiwit apart stijf kloppen) 6 eetlepels warm water bij het eigeel en suiker doen (zeer lang kloppen tot de massa schuimend is). De gemalen moeten bijvoegen. Dan de bloem + snuifje zout + 2 opgeladen soeplepels maïzena + bakpoeder. Zeer lang kloppen + 10 minuten (kloppers op lage snelheidszetten) daarna het stijfgeklopt eiwit zachtjes met houten lepel eronder roeren.

garniering:

tweemaal middendoor snijden, bestrijken met rode bessenconfituur + room. Bovenop garneren met veel room

Smakelijk, Lisa