1. Recept van Maria Nys Janssens. In héél Rillaar bekend als DE PIJT van Kitty en Kurt Buelens.
    De Pijt volgde op latere leeftijd 4 jaar kokopleiding in Aarschot maar verkoos eenvoudige degelijke gerechten. « Bij de Pijt genoot ik ontelbare keren van haar degelijke keuken. Ik wil zoals haar leren koken en ga op zoek naar recepten van vroeger, van bij ons! » Pieter

Bakharingen. (Boekshuiring) voor 4 personen.

4 bakharingen

aardappelen voor 4 personen.

  • 2 ajuinen
  • nootmuskaat, peper, zout
  • melk en bindmiddel
  • Bereidingswijze:
  • bakharingen kuisen: normaal zitten de ingewanden er nog in, zodus alles uithalen.
  • aardappelen koken.
  • melk bijvoegen op smaak brengen met kruiden en alles binden met bindmiddel. Maizena of bloem gemengd met wat melk en dan in de kokende melk bijvoegen. Dan wordt de saus wat dikker, anders te vloeiend.
  • ajuinen stoven.
  • Bakharingen op gewoon vuur een kwartiertje aanbakken.
  • de saus ook op gewoon vuur.