www.christine-sas-art-studio.com

Tineke uit de Leopoldlaan: “Ik was goed bevriend met Sam, zoon van rector Dillemans destijds. Samen volgden we de academie voor tekenen in Leuven. Omdat z’n vader graag Italiaanse gerechten lustte, prepareerde ik lasagnas als lunch wanneer de professoren samen kwamen om te vergaderen met de rector op het rectoraat. Kleine nota: destijds zat er wel gehakt in de saus. Maar dat ga ik nu in het laatste recept natuurlijk niet meer promoten als verankerde “vege”. – Tineke

Ingrediënten : 

3 teentjes knoflook,
handvol ronde uitjes, handvol kerstomaatjes, 
2 stengels witte selder,
1/2 courgette, 
koudgeperste olijfolie,
1 pak lasagna pasta, 
2 bokalen Barilla tomatensaus met basilicum van 400gr, 
oregano, basilicum, peper, zout, 
1/2 liter melk,
40gr boter,
40gr witte bloem,
100gr gemalen emmentaler kaas,

Neem een ovenschotel van ongeveer 21 op 30 cm. 
Vet de schotel in. 
Kook de Barilla lasagna plakken, ongeveer 10 stuks, even kort in water met een scheutje olie en zout om het aan mekaar plakken te vermijden. (ook al staat op het pak dat het niet gekookt moet worden)
Spreid de pasta plakken uit op een keukendoek.

Tomatensaus : 
Snipper een handvol kleine uien, 3 teentjes knoflook, enkele witte stengels selder en fijne schijfjes courgette fijn en fruit in koudgeperste olijfolie , laat langzaam, zeker een kwartiertje, op een laag vuurtje doorsudderen om een fijne smaak te creëren. Voeg er halverwege ook een handvol kerstomaatjes bij.
Neem twee bokalen Barilla pasta tomatensaus met basilicum van 400gr en voeg deze bij de groenten. Eventueel voeg nog wat oregano en basilicum toe.

Bechamelsaus :
40gr boter smelten , 40gr witte bloem al roerend bijvoegen op een laag vuur. Langzaam melk ( 1/2 liter) tot een smeuïge massa roeren met een garde. Eventueel peper en zout toevoegen .
100 gr gemalen emmentaler op het laatst erdoor heen mengen. 

Twee plakken lasagna in de kom leggen, tomatensaus en bechamelsaus erover en met 2 plakken lasagna overdekken. Dit alles herhalen…
Als laatste, alles overdekken met wat extra bechamelsaus. 
Oven voorverwarmen op 250graden en verwarm ongeveer 20 minuten op 220graden tot de lasagna klaar is om te serveren.