Wilfried De Cock  °1977

 WWW.ATELIER-VENUSTAS.BE

 

 

Mijnwerkerssarcofaag Wolfsdonk

2006

Sarcofaag staat symbool voor een doodskist in een holle ruimte onder de grond. Eerbetoon 50-jarige herdenking, van 256 slachtoffers van mijnramp in Marcinelle.

 De Waterloper 

2006

brons

Oude sas De Laak, symbool voor groene lint door Aarschot.

 

“De kunstwerken die ik maak ontstaan terwijl ik aan het scheppen ben zonder een voorafgaande theorie. En in dit opzicht wil ik eerlijk blijven ten opzichte van mezelf en er achteraf geen theorie aan breien.

De kunstwerken zijn wat ze zijn en ze zijn voltooid als ze genoeg uitstraling of zeggingskracht hebben, zonder dat ik hoef te weten wat ze zeggen.
Ik ben iemand die de behoefte heeft om te creëren, het is een drang in mezelf die ik moeilijk in bedwang kan houden.

Ben ik altijd kunstenaar geweest of ben ik een kunstenaar geworden?
Aan de ene kant ben ik geneigd om te zegen dat ik het altijd al geweest ben, aan de andere kant denk ik dat “kunst” voor mij gewoon een bepaalde zin aan het leven geeft zoals voor sommige andere mensen voetbal, tennis een bepaalde zin aan het leven geeft.

Er zijn al zoveel psycho-analyses gemaakt van kunstenaars, waarom zou men is geen psychoanalyse maken van een top-sporter?
Zouden deze mensen ook niet beginnen scheppen zijn met hun eigen lichaam vanuit een bepaalde “leegte”?

Een kunstenaar is voor mij wel iemand die iets probeert te creëren wat niet in woorden te vangen is. Het is iets dat zonder enige uitleg je kan raken in je binnenste.”

Wilfried De Cock

EnregistrerEnregistrer

EnregistrerEnregistrer

EnregistrerEnregistrer